Opmeten

Opmeetinstructie

Bij VMB Radiatorbekleding maken wij uw radiatorbekleding op maat en poedercoaten deze in de kleur van uw keuze. Hierbij is het uiteraard van belang dat het opmeten nauwkeurig gebeurt. In deze opmeetinstructie gaan wij in 3 stappen uitleggen hoe u de juiste maten kunt opmeten en uw radiatorbekleding volgens de door u gewenste specificaties kunt bestellen. Mocht u twijfelen of vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een deskundig advies. U kunt uiteraard ook altijd besluiten om uw radiator(en) op te laten meten door een van onze medewerkers. Dan heeft uw radiatorbekleding gegarandeerd de juiste maten en kunt u tijdens het opmeten door onze medewerker ook de beschikbare kleuren bekijken vanaf een RAL- waaier.

U kunt hier de opmeetinstructie als PDF-bestand downloaden om uit te printen.

Stap 1: de maten opmeten

Om te beginnen meet u de diepte van de radiator zelf én meet u de diepte van de voorkant van de radiator tot aan de muur. Zie foto’s 1 en 2. De diepte van uw radiatorbekleding komt tussen deze twee waarden in te liggen, zodat de bekleding de gehele bovenkant van uw radiator bedekt maar nooit dieper wordt dan de diepte tot aan de muur. Bijvoorbeeld: de diepte van de radiator is 6,5 cm. en de diepte tot aan de muur is 9,0 cm. U bestelt dan de radiatorbekleding van 8,0 cm. diep.

Opmeetinstructie foto 1
Opmeetinstructie foto 2
Opmeetinstructie foto 3
Opmeetinstructie foto 4

Vervolgens meet u de breedte van uw radiator, zie foto 3. U kunt, als er geen leidingen naar voren en/of naar boven uitsteken, ervoor kiezen om de leidingen ook achter de radiatorbekleding weg te werken. Zie voor een voorbeeld foto 4, hier steken de leidingen niet naar voren en/of boven uit en vaak is het mooier om dan ook direct de leidingen te omkleden. In dat geval meet u dus de breedte op tot voorbij de leidingen. Bijvoorbeeld: uw radiator is 102 cm. breed. Dit rondt u altijd af naar boven dus de bekleding die u bestelt wordt 105 cm. Een ander voorbeeld: de gemeten radiator is 151,5 cm. breed, u bestelt een radiatorbekleding van 155 cm. breed.

Tot slot meet u de hoogte van de radiator én meet u de hoogte van de vloer tot aan de bovenkant van de radiator, zie foto’s 5 en 6. Hierbij geldt hetzelfde principe als bij de diepte: de radiatorbekleding wordt hoger dan de hoogte van de radiator zelf, maar nooit hoger dan de hoogte van de vloer tot aan de bovenkant van de radiator. Bijvoorbeeld: de hoogte van de radiator is 67 cm. en de hoogte tot aan de vloer is 75 cm. U bestelt dan de radiatorcover van 70 cm. hoog.

Opmeetinstructie foto 5
Opmeetinstructie foto 6
Opmeetinstructie foto 7
Opmeetinstructie foto 8

Stap 2: de positie van de ponsen

De ponsen zijn de gaten die gemaakt worden in de zijkanten, waardoor de leidingen uit de radiatorbekleding naar buiten komen. Om de positie van de ponsen te bepalen, geven wij de aansluitpunten letters: A, B, C en D zoals weergegeven op afbeelding 7. De ponsen in de radiatorbekleding moeten komen op plaatsen waar de leidingen uitsteken.

Bij het bestellen kunt u aangeven waar u de ponsen nodig heeft. In het eerder genoemde voorbeeld van foto 4, zouden wij zoals gezegd de radiator volledig kunnen omkleden aan de rechterzijde. De radiatorbekleding zou dan dus ook om de leidingen heen komen te zitten, waardoor u die leidingen niet meer ziet. In dit geval heeft u dus alléén ponsen nodig bij A en C en dus niet bij B en D. Zie foto 8. Op het bestelformulier vult u dan A en C in, zodat wij weten dat op posities A en C een pons moet komen. De rechterzijde van de radiatorcover zal dan helemaal dicht zijn en geen ponsen hebben. Let dan wel goed op, dat u de breedte van de radiator opmeet en daar dan nog de breedte van de leidingen bij optelt.

Stap 3: de kleur bepalen

Een overzicht van alle beschikbare kleuren vind u op de pagina ‘Kleuren’. Noteer het RAL nummer van de kleur van uw keuze want dit heeft u straks nodig bij het bestellen. De radiatorcovers worden standaard geleverd in de kleur wit met RAL nummer 9016. Als u deze kleur wilt bestellen, kiest op de bestelpagina “Standaard wit”, waarbij u direct ook kiest voor de diepte die u nodig heeft. Wilt u één van de andere kleuren bestellen, dan klikt u op “Overige kleuren”, in de diepte die u nodig heeft.

Optimized with PageSpeed Ninja